Scooter minder populair nu rijbewijs eerder kan worden gehaald

Nu er op een jongere leeftijd kan worden gestart met rijlessen volgen, slaan veel jongeren de ‘scooter’ over. Ze wachten een jaartje extra en gaan direct voor het autorijbewijs. Een logische keuze. Want met een autorijbewijs mag je zowel een auto als een scooter besturen. Als je het rijbewijs wilt halen dan is het natuurlijk zaak een goede rijschool Den Haag + instructeur te vinden.

Hoeveel lessen ze nodig hebben

Wat veel jongeren zich afvragen is hoeveel lessen ze nodig gaan hebben om te slagen voor het rijbewijs. Een vraag die we zullen proberen te beantwoorden in dit artikel. Helaas is er geen eenduidig antwoord te geven. Iedereen is verschillend en dat is maar goed ook. Als je nog nooit achter het stuur gezeten hebt, dan heb je waarschijnlijk meer lessen nodig dan iemand die al wat ervaring heeft.

Tijdens je eerste rijles kan de instructeur vaak wel een goede inschatting maken van hoeveel lessen je ongeveer nodig gaat hebben. Op basis daarvan kan er een pakket opgesteld worden wat helemaal op jou is afgestemd. Vaak is dit inclusief een keer afrijden bij het CBR. Zelf zal je dan nog wel moeten gaan leren voor je theorie en het examen daarvan ook zelf inplannen. Belangrijk is wel dat je hier op tijd mee start. Want als je te laat begint met leren dan komen de rijlessen en het rijexamen daarmee in het geding.

Voordelig pakket afsluiten

Veel rijscholen bieden een pakket aan met bijvoorbeeld 20 rijlessen en een examen voor een bepaalde bedrag. Deze pakketten bestaan niet voor niets. Het zijn pakketten die voor veel mensen genoeg zijn om het rijbewijs te behalen. De kans is natuurlijk ook aanwezig dat je de eerste keer zakt voor je examen. Mocht dat gebeuren is het natuurlijk altijd vervelend. Belangrijk is om direct weer door te pakken en nog een aantal losse lesjes in te plannen. Zo kun je snel opnieuw examen doen en hopelijk wel slagen.

Veel jongeren hebben ook last van stress als ze moeten afrijden. Het is ook best spannend natuurlijk. Je gaat met de examinator in de lesauto zitten en hij of zei bepaalde de route. Een praatje maken kan de spanning misschien een beetje verminderen, dus dat is iets dat je kunt overwegen. Als je overigens een ingreep krijgt tijdens het afrijden, dan is dit vaak een slecht teken. In veel gevallen ben je dan gezakt voor je rijbewijs. Na het examen krijg je vaak direct te horen of je inderdaad geslaagd bent.