Gaming laptop kopen wordt steeds interessanter

Een echte hardcore gamer zal waarschijnlijk bij zijn standpunt blijven dat je om te gamen een desktop computer nodig hebt. Dat is op zich begrijpelijk. Met een desktop kun je namelijk alle hardware helemaal zelf samenstellen en kun je ook beter koelen dan met een laptop.

Nu is natuurlijk niet iedereen een hardcore gamer. Er zijn veel mensen die graag een potje gamen, maar daar geen aparte computer voor willen aanschaffen. Voor deze groep is het kopen van een gaming laptop echt een goed idee.

Je kunt de gaming laptop namelijk ook gewoon heel goed voor alledaagse zaken gebruiken zoals tekstbewerking, video’s kijken of huiswerk doen. Je combineert zo de fun van het gamen met de praktische kant van een laptop. Super handig dus!

Gaming laptops worden steeds voordeliger

Het wordt steeds interessanter voor mensen om een game laptop aan te schaffen omdat de prijzen steeds lager worden. Natuurlijk zijn er bepaalde gradaties in de laptops te vinden. Je kunt een gaming laptop voor €800 kopen, maar ook van €3000,- Het is maar net waar je precies naar op zoek bent en hoeveel geld je wilt uitgeven, top 5 goedkope game laptops kun je online vinden. Maar zelfs met de laptops die wat lager in de markt liggen, koop je vaak geen rotzooi.

Kies een goed scherm uit

laptopschermNaast de specificaties op het gebied van de grafische kaart, de processor en werkgeheugen is het heel erg belangrijk dat jouw nieuwe gaming laptop in 2019 een goed scherm heeft. Logisch natuurlijk wel, want tijdens het gamen wil je alle details van het spel kunnen zien.

Het is vooral belangrijk dat het scherm groot genoeg is. Aan de andere kant wil je natuurlijk wel dat de laptop handzaam blijft en dat de batterij het lang vol blijft houden. Wat ons betreft is een scherm van 15.6 inch dan ook de beste keuze voor een game laptop. Hiermee heb je een zeer mooi beeld, maar je laptop blijft wel gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast is het aan te raden dat je laptop minimaal 1080P ondersteund, daarmee kun je in Full-HD gamen.

Hoeveel RAM en uitbreiden

Het RAM geheugen speelt ook een belangrijke rol in een laptop waar je zware games op wilt gaan draaien. Wij raden aan om minimaal 16 GB RAM te overwegen. Sommige laptops zijn uitgerust met slechts 8 GB, ook dit kan voldoende zijn. Het prettige van werkgeheugen is dat je dit bij de meeste laptop achteraf redelijk eenvoudig kunt bijkopen.