Een road trip maken? Huur een auto in Eindhoven!

Je hoort het toch steeds vaker dat mensen geen auto meer in hun bezit hebben. En laten we eerlijk zijn.. het is ook zeker niet voor iedereen noodzakelijk om een auto te hebben.

Woon je bijvoorbeeld midden in de stad en werk je vanuit uit of in de buurt, dan heb je echt geen auto meer nodig. Sterker nog, het is eerder een last dan dat je er echt iets aan hebt.

Ook voor het doen van de boodschappen heb je geen auto meer nodig, tegenwoordig laat je de boodschappen gewoon door Albert Heijn of een andere service bij je in de keuken bezorgen.

Wanneer je echter een leuke road trip wilt gaan maken tijdens je vakantie wordt het een heel ander verhaal.. daar heb je toch wel echt een auto voor nodig. En om daar nu speciaal een auto voor te gaan aanschaffen is ook weer zo wat.

Voor deze gelegenheid kun je ook een bestel busje huren eindhoven, zo kun je die road trip gewoon gaan maken, maar dan in een huurauto. Net zo leuk!

Is het huren van een auto duur?

auto hurenEen auto huren lijkt in eerste instantie misschien duur en daar zit natuurlijk wel wat in. Zo lijkt het in eerste instantie bijvoorbeeld veel duurder dan een auto in je eigen bezit te hebben, maar mensen vergeten vaak wat een auto eigenlijk kost.

Naast de verzekering, wegenbelasting en benzine wordt de auto ook een stuk minder waard na iedere kilometer die je ermee gaat rijden. Dit is beter bekend als de afschrijving. Daarnaast slijten de banden en moet er regelmatig onderhoud worden uitgevoerd. Als je dit allemaal gaat doorrekenen valt het huren van een auto echt nog wel mee!

Geen omkijken en vervangend vervoer

Ga je een auto huren bij een gerenommeerd autoverhuurbedrijf, dan zul je over het algemeen in relatief nieuwe auto’s komen te rijden. Veelal schrijven deze bedrijven de auto’s in een jaar of 3 tot 5 af.

Hierdoor heb je vaak veel moderne techniek aan boord zoals ingebouwde navigatie, een zuinig verbruik in de brandstof en andere luxe voorzieningen. Je kunt dus in alle comfort je road trip maken. Ook is al het onderhoud uitgevoerd en heb je dus nergens meer omkijken naar.

Mocht er onverhoopt toch iets misgaan tijdens de rit (doordat de auto’s nieuwer zijn is deze kans kleiner, maar toch) dan zal er meestal gratis vervangend vervoer voor je geregeld worden. Dit kan uiteraard per verhuurder verschillen, dus controleer dit altijd wel nog even in de afspraken of het contract.

Het huren van een auto is helemaal nog niet zo’n gek idee als je een road trip wilt maken. Sommige mensen die zelf een auto hebben maken er ook gebruik van, bijvoorbeeld omdat hun eigen auto toch al wat ouder is en daardoor minder betrouwbaar is geworden.